ΣΠΑΡΤΗ. Το Πρόγραμμα του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου τον Ιούλιο στη Σπάρτη είναι εξαιρετικά πλούσιο. Διακρίνουμε δύο εκδηλώσεις.

Τετάρτη 14 Ιουλίου, ώρα 9.30μ.μ. Συναυλία Ελευθερία Αρβανιτάκη «Καλοκαίρι μαζί ξανά…»

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελευθερία μας, που ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από τη μαγεία των εμφανίσεων και των μεγάλων της τραγουδιών, μας καλεί το φετινό καλοκαίρι να ξαναζήσουμε τον παλμό των «δυνατών» συναυλιών της.

Από το «Κόκκινο φουστάνι» ως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» κι από τις λαϊκές μπαλάντες του κορυφαίου Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του νεότερου συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη από τα «Μεγάλα Ταξίδια», από τα αρμένικα που μας έμαθε να αγαπάμε ως τους ρυθμούς του Πράσινου Ακρωτηρίου και της Cesaria Evora, η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας υπόσχεται ένα δίωρο γεμάτο από τα χρώματα της μουσικής της και από τραγούδια που θα τραγουδάμε από την αρχή ως το τέλος της βραδιάς.

Στη συναυλία συμμετέχει και ο νεαρός ερμηνευτής και σολίστας του βιολιού Παναγιώτης Λάμπουρας, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει και δύο προσωπικούς δίσκους («Υδρόγειος» και «Ο μικρός χρόνος»).

Τύμπανα κι ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10€

Σάββατο 24 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ. Μουσική Παράσταση «Ο Θοδωρής του ‘21 στη Λακεδαίμονα» της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς»

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» παρουσιάζει μία μουσική παράσταση με αφηγηματικά αποσπάσματα για τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά. Θα ακουστούν γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ’21 και θα προβληθεί ένα πλούσιο οπτικό υλικό με σημαντικές φυσιογνωμίες της Επανάστασης, εικόνες από σημαντικές μάχες, στιγμές από την πορεία της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και του Ελληνικού Έθνους προς την Ελευθερία!

Η παράσταση έχει σκοπό να μας ταξιδέψει στο κλίμα της προεπαναστατικής και επαναστατικής Ελλάδας, τονίζοντας και φέρνοντας στο σήμερα τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις αρχές και τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι προπάτορές μας.

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Λάλεζας , Γιώργος Ντόβολος με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας

Διοργάνωση: Δήμος Σπάρτης- «Επιτροπή 1821» & Ν.Π.Π.Π. Δήμου Σπάρτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Απαραίτητη η προμήθεια δωρεάν κάρτας εισόδου από το γραφείο του Ιδρύματος)

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Σαϊνοπουλείου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις