ΜΑΝΗ. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει υποβάλει «…τεκμηριωμένες προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 16.919.829,47 €».

Μεταφορά από το Πρόγραμμα Φιλόδημος

Επιπλέον των νέων αιτήσεων που κατατέθηκαν, στο πρόγραμμα έχουν μεταφερθεί έργα από το «Φιλόδημος», συνολικού προϋπολογισμού 3.920.882,73 €, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Μαυροβουνίου (προϋπολογισμού 2.944.882,73 €) και η αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από τη θέση Γεωργακάκου έως το Νέο Οίτυλο (προϋπολογισμού 976.000 €).

Ο Πέτρος Ανδρεάκος

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος δήλωσε:

«Οι προτάσεις μας αφορούν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων. Με τα παραπάνω έργα διεκδικούμε τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας και τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες μας. Καταθέσαμε πλήρεις φακέλους προτάσεων για όλα τα έργα εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών και πεποίθησή μας είναι πως θα έχουμε τις σχετικές εγκρίσεις».

Για ποια έργα μιλάμε

«Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 8.803.700 €

Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς ύδατος από τις Πηγές της Αγίας Μαρίνας έως το φρεάτιο Καρυουπόλεως, επί της Ε.Ο. Γυθείου – Αρεόπολης. Ο αγωγός που θα αντικατασταθεί, τροφοδοτεί το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και έχει συνολικό μήκος 27,9 χλμ.

«Προμήθεια E-Πλατφόρμας προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», προϋπολογισμού 471.200 €

Η πλατφόρμα αυτή θα ενισχύσει και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και θα παρέχει στους επισκέπτες τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν την παραμονή τους στην περιοχή με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες για την άμεση εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους.

«Μελέτη Καταγραφής, Αποτύπωσης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 370.000 €

Στόχος του έργου είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Η πράξη αφορά στην ολοκληρωμένη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και των νομικών του προσώπων και σε προτάσεις για παρεμβάσεις επανάχρησης και αξιοποίησης των ακινήτων αυτών.

«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 1.547.520 €

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης για τέσσερα πολυκέντρα ανακύκλωσης υλικών με παροχή οικονομικού εργαλείου προς τους δημότες καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας. Στα κέντρα αυτά θα μπορούν όλοι οι πολίτες να ανακυκλώσουν εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μία έξυπνη και αυτόματη υποδομή.

«Διαδραστική Ψηφιακή Μόνιμη Έκθεση Μανιάτικης Ιστορίας Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 550.000 €

Η δράση αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής επισκέψιμης έκθεσης αναφορικά με τη μανιάτικη ιστορία, η οποία θα στεγαστεί στο Παλαιό Δημαρχείο Αρεόπολης. Η έκθεση θα αναδείξει τη μανιάτικη ιστορία και τις λαϊκές παραδόσεις και αξίες που την πλαισιώνουν, με σημείο αναφοράς την Επανάσταση του 1821, όπου η Μάνη διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και συνεισέφερε στο μέγιστο επί του συνόλου του ιστορικού έπους της Ελληνικής Επανάστασης.

«Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής», προϋπολογισμού 525.760 €

Η δράση αφορά σε υπηρεσίες ψηφιοποίησης των ιστορικών και πρόσφατων διοικητικών αρχείων του Δήμου και σε εφαρμογές για τη διαχείριση τους, προκειμένου να βελτιωθεί η διοικητική ικανότητά του Δήμου και να ενισχυθούν οι δράσεις ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 681.139,44 €

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων έργου του Δήμου Ανατολικής Μάνης και λοιπών υπηρεσιών με ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, τα κόστη συντήρησης και να επιτευχθεί συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Αντισεισμικές παρεμβάσεις Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 44.627,60 €

Η πράξη αφορά την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου. Η παρέμβαση αφορά σε 18 δημοτικά κτίρια και στις 4 δημοτικές ενότητες, συνολικής επιφανείας 12.163 τ.μ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις