Γράφει ο Λάμπρος Μητσοτάκης

Ο Δήμαρχος Σπάρτης δημοσίευσε στο Facebook δημοσίως στο προφίλ του, ότι ο Δήμος θα τιμήσει προσεχώς και τον πρόεδρο Γεωργιτσίου για την θητεία του, πάνω από 40 χρόνια στην αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος, ενώ δεν γνωρίζει ότι είναι πρόεδρος 21 χρόνια και όχι 40 χρόνια.

Πολύ σωστά, όλους να τους τιμήσουμε. Για ποιο λόγο όμως, να μην ξεκινήσουμε πρώτα από τους Ευεργέτες- Δωρητές που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου, με χρήματα από την προσωπική τους περιουσία;;

Για ποιο λόγο να μην ξεκινήσουμε από τους ήρωες επιχειρηματίες- καταστηματάρχες του Δήμου Σπάρτης συνολικά, που επιτελούν κοινωνικό έργο και επενδύουν προς όφελος της τοπικής οικονομίας;;; Για ποιο λόγο να μην ξεκινήσουμε από τους στρατιωτικούς με καταγωγή από τον Δήμο μας, που δίνουν την ψυχή τους, για την πατρίδα μας;; Για ποιο λόγο να μην τιμήσει ο Δήμος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επιτελούν κοινωνικό έργο και ενημερώνουν το κοινωνικό σύνολο - αναδεικνύουν σημαντικά τοπικά ζητήματα;

Ειδικά οι ευεργέτες- δωρητές, προσφέρουν τα χρήματα τους, στον Δήμο μας, εθελοντικά. Ενώ οι υπηρετούντες στην τοπική αυτοδιοίκηση, αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους), κάνουν έργα με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, με τους εργάτες- υπαλλήλους του ελληνικού Δημοσίου και έχουν Υποχρέωση προσφοράς.

Τέλος, επειδή ο Δήμαρχος αναγράφει στο Facebook, ότι τον θεωρεί, «σούπερ (ατίθασο) πρόεδρο», προτείνω να ανατρέξει σε άλλα ορεινά χωριά της Ελλάδας (όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Αράχωβα, η ορεινή Κρήτη, η ορεινή Κορινθία) για να δει εκεί την τεράστια διαφορά και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Υστερόγραφο: Εκεί έχουν και WiFi, παραδοσιακό φωτισμό, χιονοδρομικό κέντρο, καλντερίμια παντού, καλούς αγροτικούς δρόμους, λειτουργούν σχολείο και δημόσιες υπηρεσίες, Δήμαρχε.

Ενώ το Γεωργίτσι, δεν έχει...!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις