ΛΑΚΩΝΙΑ. Την εγκατάλειψη οδικού δικτύου στη διαδρομή, Γεωργίτσι Λακωνίας - Καλαμάτα, έθεσε στο επίκεντρο, με Ερώτησή του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην Ερώτησή του, η οποία κατατέθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, Χρήστο Ηλ. Τσίχλη, ο Κυριάκος Βελόπουλος θέτει προ των ευθυνών, τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών.

Η Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, έχει ως εξής:

Θέμα: «Εγκατάλειψη οδικού δικτύου Γεωργίτσι Λακωνίας- Καλαμάτα»

«Κύριοι υπουργοί,

Η Λακωνία συνδέεται με το Νομό Μεσσηνίας δια του δρόμου Σπάρτη- Καλαμάτα, μέσω της Μάνης, αλλά και δια του ασφαλτόδρομου Γεωργίτσι - Καλαμάτα, έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990, έπειτα από πολυετή αγώνα των κατοίκων, με αποτέλεσμα ο τότε χωματόδρομος να ασφαλτοστρωθεί και να καταστεί ευχερής και ασφαλής η εν λόγω διαδρομή.

Έκτοτε ωστόσο και παρά την παρέλευση πολλών ετών, το εν λόγω έργο δεν έχει συντηρηθεί. Δεν αρκεί η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, αλλά απαιτείται και η στοιχειώδης συντήρηση αυτού, από τις αρμόδιες αρχές.

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του οδικού δικτύου Γεωργίτσι - Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατολισθήσεις από τα όμβρια ύδατα και ο δρόμος να κλείνει.

Ο ασφαλτόδρομος έχει ήδη υποχωρήσει σε κάποια σημεία, ενώ στα σημεία "Σταυρός Γεωργούλη και Τσαμαντάνη Γεωργιτσίου" παρατηρείται ιδιαίτερη στενότητα του δρόμου, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η διέλευση, αλλά να καθίσταται και αδύνατη η προσέγγιση με πυροσβεστικό όχημα, σε μία διαδρομή που οδηγεί στο δάσος Ταϋγέτου.

Η δε λύση του εκσκαφέα και του προσωρινού μπαζώματος , όταν προκύψει ανάγκη, δεν αποτελεί λύση, αλλά πρόχειρη διευθέτηση του θέματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώντα οι κ.κ. Υπουργοί Υποδομών και Εσωτερικών

  • Προτίθεσθε να αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου εφεξής, να συντηρείται επαρκώς το οδικό δίκτυο Γεωργίτσι - Καλαμάτα, με εργασίες ασφαλτόστρωσης και άρτιας επιδιόρθωσης εκείνων των σημείων του ως άνω δρόμου που έχουν υποχωρήσει;
  • Προτίθεσθε να παρέμβετε αναλόγως, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα καθαρίζονται εφεξής μια φορά τον χρόνο, από τις αρμόδιες τοπικές ή περιφερειακές αρχές, τα τοπικά φρεάτια και ρειθρα στο οδικό δίκτυο Γεωργίτσι- Καλαμάτα, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι θα κατασκευαστούν αρμοδίως νέα φρεάτια στην ως άνω διαδρομή, όπου είναι αναγκαίο, ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση της εν λόγω οδού;
  • Προτίθεσθε να συντονίσετε τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές, προκειμένου να τοποθετηθούν προστατευτικά ή προειδοποιητικές πινακίδες στις επικίνδυνες στροφές του δρόμου Γεωργίτσι - Καλαμάτα, καθώς και να προβείτε στην διαπλάτυνση των επίμαχων σημείων του εν λόγω δρόμου, που κρίνονται επικίνδυνα (π.χ. σημείο Τσαμαντάνη Γεωργιτσίου - Σταυρός Γεωργούλη)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις