ΜΑΝΗ. Ο νότιος Ταϋγετος της μέσα Μάνης, ο Σαγγιάς, επελέγη απ’ όσους διαχειρίζονται τα της χώρας προκειμένου να εγκατασταθεί ένα «δάσος» από ανεμογεννήτριες. Αλήθεια είναι ότι οι λεγόμενες ήπιες ή ανανεώσιμες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζονται κάθε φορά από την ηπιότητα με την οποία αναδεικνύονται και λειτουργούν στο περιβάλλον. Στη Μάνη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός της ήπιας παρέμβασης, τουναντίον φαίνεται και είναι μια πραγματική κατοχή και άλωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντός της.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, σημαδιακή ημερομηνία, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, «ένα οδοιπορικό οδύνης», όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε, στα σημεία τοποθέτησης γιγαντοανεμογεννητριών στον Σαγγιά της Μάνης, από κλιμάκιο δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων τού Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και ΜΜΕ.

Έγινε κατανοητό από όλους εκείνο που πριν λίγα χρόνια είχε γράψει ο Δάσκαλος, μανιάτης μας Σαράντος Ι. Καργάκος: «Η ιδιαίτερη Πατρίδα μας, η Μάνη, δέχεται χειρότερη επίθεση, από την επίθεση τού Ιμπραήμ, το θέρος του 1826»!

Η κάμερα του MANINEWS κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν από τις βουνοκορφές της Μάνης και δηλώσεις από όλους τούς παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής, με την δημοσιογραφική συνδρομή τού εκδότη της Αδούλωτης Μάνης (και δημοτικού συμβούλου) Γιώργου Δημακόγιαννη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις