ΛΑΚΩΝΙΑ. Αγαπάμε τα ζώα, είτε άγρια είτε ήμερα, και θα τα υπερασπιζόμαστε πάντα.

Με αφορμή αναφορές λουομένων κατά τις προηγούμενες θερινές περιόδους αναφορικά με περιστατικά επιθέσεων από θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή Λιμενίου Δήμου Ανατολικής Μάνης, το Λιμεναρχείο Γυθείου και ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ενημερώνει τους λουόμενους – πολίτες:

Μην ταΐζετε τις θαλάσσιες χελώνες

Η παροχή τροφής σε άγρια ζώα επηρεάζει τόσο την υγεία τους όσο και την συμπεριφορά τους και αποτελεί σημαντική όχληση για τα προστατευόμενα ζώα.

Με τέτοιου είδους πρακτικές οι θαλάσσιες χελώνες συσχετίσουν την ανθρώπινη παρουσία με την τροφή, γεγονός το οποίο τις οδηγεί στο να εξοικειώνονται και να πλησιάζουν τους ανθρώπους με σκοπό την αναζήτηση τροφής, εκδηλώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την αντίστοιχη συμπεριφορά που έχουν κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής τους τροφοληψίας στη φύση.

Προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών τονίζονται τα ακόλουθα:

  • Τα άγρια ζώα δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατοικίδια.
  • Η θάλασσα είναι το φυσικό περιβάλλον των θαλασσίων χελωνών και διατρέφονται με όλα τα απαραίτητα συστατικά.
  • Η παροχή φαγητού στα άγρια ζώα μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα στη φυσιολογική τους συμπεριφορά καθώς και στην ασφάλεια των ανθρώπων.
  • Εκτός από το τάισμα αυτών των ζώων δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε είδους επαφή, για παράδειγμα να τα ακουμπάμε ι να τα χαϊδεύουμε.

Αν διαπιστώσω περιστατικό επίθεσης τι κάνω;

Σε περίπτωση διαπίστωσης ανάλογων περιστατικών, ενημέρωσε,

  • το Λιμεναρχείο Γυθείου, τηλ: 2733022262 ή
  • τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» – Σύλλογο Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, τηλ: 2105231342

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις