ΣΚΑΛΑ. Με κοινό τους ψήφισμα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, τίθενται αντίθετες με την πρόταση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δ. Βέρδου, να ασκηθούν ένδικα μέσα κατά υπαλλήλου που δικαιώθηκε, κατόπιν σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («Επιτροπής άρθρου 152»).

Το Ψήφισμα

Ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά της δίωξης υπαλλήλου από τον Δήμαρχο Ευρώτα

«Στον Δήμο Ευρώτα, η Διοίκηση ζητάει από την οικονομική επιτροπή να αποφασίσει την του Δήμου άσκηση ενδίκων μέσων εναντίον υπαλλήλου μας, μετά την δικαίωση από την Β΄ Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006.

Κρίθηκε αρμοδίως ότι η, με την 120/2020, απόφαση του Δημάρχου να μετακινηθεί σε άλλη θέση (με καθήκοντα που κατά νόμο αναθέτονται σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης και όχι πανεπιστημιακής) γίνεται κατά παράβαση νόμου και συγκεκριμένα κατά παράβαση άρθρων 29, 30 Ν 4639/16 και άρθρου 72 Ν 3584/07

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Ευρώτα να εφαρμόσει άμεσα την άνω απόφαση της επιτροπής άρθρου 152 ως οφείλει.

Καλούμε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής να καταψηφίσουν την πρόταση περί συνέχισης ενδίκων μέσων ως αυτονόητης πράξης αποκατάστασης του δικαίου και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Σε αντίθεση περίπτωση θα κινηθεί κάθε προβλεπόμενη διαδικασία αναζήτησης ευθυνών, εισάγοντας το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Το ψήφισμα υπογράφουν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων:

Μαρούδας Γεώρ., (Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα)

Νταλιάνης Δημ., (Νέο Ξεκίνημα)

Κυλάκος Γεώρ., (Λαϊκή Συσπείρωση)

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις