ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα για την απαράδεκτη και καταστροφική απόφαση που έλαβαν με την πλαστή πλειοψηφία που διαθέτουν στην Οικονομική Επιτροπή (τη Δευτέρα 28/6/2021) να ανακαλέσουν την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ολοκλήρωση μελετών του δρόμου Καλαμάκι – Κορώνη»». Αυτό αναφέρει στην καταγγελία του ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζει ότι η συγκεκριμένη μελέτη «είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τον Ιούνιο του 2015 και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ μετά από ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή το Μάιο του 2015 και παρεμβάσεις στους συναρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών. Στη συνέχεια στις 20/8/2015 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας είχε πάρει απόφαση για τη σύσταση επιτροπής διαγωνισμού».

Όπως καταγγέλλει ο κ Πετράκος «ο κ. Νίκας με την δικαιολογία ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας δεν εγκρίνει τη διέλευση της νέας οδού από τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του ιερού ναού του Απόλλωνος Κορύθου στη Λογγά, ανακαλεί ολόκληρη τη μελέτη, αντί με σύγχρονες γεωφυσικές μεθόδους που υπάρχουν σήμερα να προχωρήσει στη διερεύνηση και διασκόπιση του αρχαιολογικού χώρου και στην τροποποίηση της διέλευσης της νέας οδού από τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Η ενέργεια αυτή της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη είναι απαράδεκτη και καταστροφική για την ανάπτυξη της Ανατολικής Πυλίας και σε καμία περίπτωση δεν εξισορροπείται από το κομμάτι της παράκαμψης Χαροκοπιού, το οποίο με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε.

Η παράταξή μας και οι πολίτες της Ανατολικής Πυλίας απαιτούμε να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μελέτης για όλο το μήκος από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη, φυσικά με όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές στη διέλευση. Είναι εμπαιγμός και δεν τον δεχόμαστε να ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή ότι σταματάει τη μελέτη επειδή περνούσε από τον ιερό ναό του Απόλλωνα Κορύθου, διότι δεν υπάρχει περίπτωση ο αρχαιολογικός χώρος του ναού να έχει μήκος 18 χιλιόμετρα!!!».

Ο Θανάσης Πετράκος τονίζει: «Απαιτούμε την ολοκλήρωση της μελέτης με όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές στη διέλευση και τη χρηματοδότηση του έργου γιατί η ανάπτυξη της Ανατολικής Πυλίας χωρίς δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει.

Δηλώνουμε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανακληθεί αυτή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις