ΣΠΑΡΤΗ. Μνημόνιο Συνεργασίας με το American College Of Greece με σκοπό την ανάδειξη του δωρικού πολιτισμού, της Σπαρτιατικής Ιστορίας και της αρχαιολογίας, υπέγραψε την Τετάρτη 30, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • Κοινές διαλέξεις, σεμινάρια, διαδικτυακά σεμινάρια κλπ
  • Την πραγματοποίηση ερευνητικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Μαθητικές πρακτικές σε τομείς όπως η δημοτική διακυβέρνηση, η πολιτεία, η κοινωνική δραστηριότητα, η αρχαιολογία, η ιστορία, οι κοινωνικές επιστήμες, η ναυτιλία, η γεωργία, ο τουρισμός
  • Τη δημιουργία Ινστιτούτου Πελοποννησιακών/Δωρικών/Σπαρτιατικών μελετών με επίκεντρο τη μοναδική ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων Βυζαντινών και σύγχρονων Πελοποννήσιων, των Λακώνων και των Σπαρτιατών

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου, ο Δήμαρχος, πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του Δικτύου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, κ. Γεωργία Δεδεδήμου, προκειμένου να συζητήσουν για την προώθηση της δημιουργίας 4 συνδέσμων που θα συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Δήμαρχος υπέγραψε Μνημόνιο στρατηγικής Συνεργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ICC με σκοπό την «Ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία» καθώς και την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής.

Τέλος ο κ. Πέτρος Δούκας, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αναπλάσεις χώρων Ξηροκαμπίου» με την ανάδοχο Κατασκευαστική Χονδρόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις