ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο τα έβαλε -βγάζοντας μία ακόμα «κραυγή αγωνίας»- ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, επιμένοντας πως η Εκκλησία οδηγείται σε διάσπαση και διχασμό.

«Ο Μεσσηνίας ξεστόμησε… άρρητα ρήματα και μας είπε ότι είναι αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται. Κι εμείς τον ρωτάμε. Δηλαδή σεβασμιότατε, όσοι εμβολιάζονται αυτομάτως γίνονται άγιοι και παύουν να είναι κι αυτοί αμαρτωλοί;» δηλώνει ο ιεράρχης από το Αίγιο.

Ο κ. Χρυσόστομος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών και πήγε κι ένα βήμα παραπέρα ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, συμπεριλαμβανομένων και των ιερέων, λέγοντας πως «το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος», με την επισήμανηση ότι μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας είναι δεδομένη υπέρ του εμβολιασμού και πως σχεδόν η πλειονότητα των μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Ο κ.κ. Αμβρόσιος επιμένει πως το εμβόλιο είναι εργαλείο για την γενοκτονία της κοινωνίας, προκαλεί θάνατο, για να καταλήξει: «Σεβασμιότατε Μεσσηνίας, πλανάσθε, πλάνην οικτράν»!

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις