ΓΕΡΑΚΙ. Θα γίνει!

Εγκαινιάζεται στο Γεράκι την ερχόμενη Κυριακή 18/7, στις 7 το απόγευμα, η Δομή Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης που θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου.

Πρόσφατα, η Δομή για την διδασκαλία της παραδοσιακής τέχνης στο Γεράκι, της δημιουργίας κιλιμιών στον όρθιο αργαλειό, εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

«…Η δομή, για την λειτουργία της οποίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έλαβε σάρκα και οστά στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της “Πάρνωνας” Α.Ε. Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ δυναμικά στηρίζουν την προσπάθεια ο Δήμος Ευρώτα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών και η υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου, που θα διδάξει στην δομή», αναφέρουν από την Περιφέρεια Λακωνίας.

Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, στην εν λόγω εκδήλωση θα τελεστεί αγιασμός στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών Μιχάλη Σόβολο.

Μετά τα εγκαίνια θα γίνει σύντομη περιήγηση στον χώρο της δομής και θα ακολουθήσουν ομιλίες από την διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη με θέμα «Η υφαντική στο Γεράκι» και την υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου, δασκάλα της δομής, με θέμα «Υφαίνοντας όνειρα».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την μουσική παράσταση «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», στο Δημοτικό Σχολείο Γερακίου, κατά την οποία οι Σπύρος Κουτσοβασίλης και Ειρήνη Χριστοφιλάκη θα αποδώσουν τραγούδια με άρωμα Ελλάδας.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις