ΜΟΛΑΟΙ. Το θεατρικό έργο «Στα χνάρια των ηρώων μας» της Χριστίνας Λαμπούση, σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ», παρουσιάζουν ο Δήμος Μονεμβασίας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του Εικοσιένα.

Πού και πότε

  • Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:00, στο Γυμνάσιο Νεάπολης και
  • Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:00, στο Κάστρο της Μονεμβασίας

Ένας παππούς αφηγείται την ιστορία του τόπου στο εγγόνι του, την Ελευθερία. Ξεκινώντας από τον Ρήγα Φεραίο, τον Αδαμάντιο Κοραή και τη Φιλική Εταιρεία, καταλήγει στην παράδοση του Κάστρου της Μονεμβασίας στον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καντακουζηνό.

Ένα ιστορικά ακριβές κείμενο με στοιχεία μυθοπλασίας, το οποίο εξελίσσεται με τη συμμετοχή 30 χαρακτήρων, υπαρκτών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Κάστρου.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια: Χριστίνα Λαμπούση

Ερμηνεύουν:

Λευτέρης Τσάτσης, Χριστίνα Δελήγιαννη, Ευήνα Ηλιοπούλου, Κων/να Πούλου, Αλέξανδρος Μαυρομματίδης, Wallace A McDougall, Βίκυ Δωδεκάτου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Μανώλης Λιαράκος, Παναγιώτης Κουτσοβασίλης, Χρήστος Μαλτέζος, Δημήτρης Ψυγογυιός, Ματίνα Αμπέρτου, Ντίνος Τρογκάνης, Άννα-Μαρία Διακάκη, Γιάννης Γκόγκας, Αποστολία-Μαρίνα Αλεξίου, Νίκος Δρακόπουλος, Παναγιώτα Σταθάκη, Χρυσούλα Βαρλόκωστα, Παναγιώτα Ζερβού, Εφραιμία-Μαρία Καρυτσιώτη, Νίκος Καραπάνος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις