ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η παράταξη Νέα Πελοπόννησος καταγγέλλει την θεσμική εκτροπή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. «Ο κ. Νίκας ως οικοδεσπότης(!) απέστειλε την 14.7.2021 πρόσκληση με αριθ. πρωτ. 219763/14.7.2021 και θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) », σε συγκεκριμένους αποδέκτες αποκλείοντας τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης!

Ο κ. Περιφερειάρχης προσκάλεσε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, τους Δημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων, εξαιρώντας από τη διαβούλευση το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Την προκλητική αυτή στάση του προσπάθησε σήμερα το πρωί να την «καλύψει» με τρόπο ο οποίος κορυφώνει την απαξίωση του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σήμερα 19.7.2021 και ώρα 8:23 π.μ., η Διευθύντρια - ιδιαιτέρα γραμματέας του απέστειλε ένα πρόχειρο κείμενο της …τελευταίας στιγμής, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), (με το οποίο τα ενημερώνει ότι μπορούν να παρευρεθούν) επισυνάπτοντας την πρόσκληση που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης και στην οποία δεν αναφέρονται ως αποδέκτες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε δημόσια την προκλητική αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κ. Νίκα, ο οποίος θεωρεί ότι η Περιφέρεια είναι ιδιοκτησία του και ότι έχει δικαίωμα να προσκαλεί και να αποκλείει κατά την προσωπική του επιθυμία τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε θεσμικές συναντήσεις όπως η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ».

Ακόμα και αν κάποιος έβλεπε την στάση του Παναγιώτη Νίκα ως το αποτέλεσμα του κομματικού του παραληρήματος δεν μπορεί να τον δικαιολογήσει δεδομένου θα έπρεπε να προέχει η ιδιότητα του Περιφερειάρχη από αυτήν του στελέχους κόμματος. Προφανώς ο Παναγιώτης Νίκας απέκλεισε τις φωνές των αντιπάλων του γιατί σίγουρα θα κόμιζαν σοβαρό και τεκμηριωμένο πολιτικό αντίλογο και στον αγροτικό τομέα. Αυτό σημαίνει όμως ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στερείται του δημοκρατικού σχεδιασμού και χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις