ΠΥΡΓΟΣ. Σύμφωνα με αυτοψία που διενήργησε η διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας για τις παραλίες του νομού, αλλά και κατόπιν αίτησης του Δήμου Πύργου και της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας για συγκεκριμένες περιοχές, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στην ύπαρξη ρύπανσης.

Συγκεκριμένα, και στην πρόσφατη απάντηση της Υπηρεσίας που στάλθηκε στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύργου κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ανδρέα, κατόπιν εγγράφου-αίτησης για διενέργεια αυτοψίας από τον Δήμο Πύργου, αναφέρονται τα εξής:

«Αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας πραγματοποίησαν αυτοψία στις 29/6/2021 στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Αντρέα του Δήμου Πύργου. Κατά την ώρα της αυτοψίας, δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικά να υπάρχει ρύπανση στην εν λόγω περιοχή. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή του Αγ. Αντρέα έχουν πραγματοποιηθεί δύο δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν βρεθεί κανονικά εντός των επιτρεπόμενων ορίων».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από αυτοψία σε όλες τις παραλίες του Νομού, τα σημεία που έχει αποφανθεί η Π.Ε. Ηλείας ότι απαγορεύεται το κολύμπι στα όρια του Δήμου Πύργου είναι:

-100 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Αγουλινίτσας στην περιοχή του δ.δ. Επιταλίου.

-300 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού

-100 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Μουριάς στην περιοχή Καβουρίου του δ.δ. Κατακόλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις