ΣΠΑΡΤΗ. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στη Λακεδαίμονα και η Ιφιγένεια εν Ταύροις μας «ταξιδεύουν» από το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στα πεδία της μουσικής παράδοσης και του τραγικού θεάτρου. Στις 24 και στις 28 Ιουλίου δύο παραστάσεις που κανείς δεν πρέπει να χάσει αφού στην μία αφηγείται ο Λεωνίδας Κακούρης και στην άλλη η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς.

«Ο Θοδωρής του ‘21 στη Λακεδαίμονα» της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς»

Σάββατο 24 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ. - Μουσική Παράσταση

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» παρουσιάζει μία μουσική παράσταση με αφηγηματικά αποσπάσματα για τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά. Θα ακουστούν γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ’21 και θα προβληθεί ένα πλούσιο οπτικό υλικό με σημαντικές φυσιογνωμίες της Επανάστασης, εικόνες από σημαντικές μάχες, στιγμές από την πορεία της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και του Ελληνικού Έθνους προς την Ελευθερία!

Η παράσταση έχει σκοπό να μας ταξιδέψει στο κλίμα της προεπαναστατικής και επαναστατικής Ελλάδας, τονίζοντας και φέρνοντας στο σήμερα τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις αρχές και τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι προπάτορές μας.

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Λάλεζας , Γιώργος Ντόβολος με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας

Διοργάνωση: Δήμος Σπάρτης- «Επιτροπή 1821» & Ν.Π.Π.Π. Δήμου Σπάρτης

Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η προμήθεια δωρεάν κάρτας εισόδου από το γραφείο του Ιδρύματος)

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη

Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. - Τραγωδία

Μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, που αναδεικνύουν με λιτό και ουσιαστικό τρόπο τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μία περίοδο κρίσης – που θυμίζει με έναν τρόπο τη σημερινή- ο Ευριπίδης γράφει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» εξυμνώντας το μεγαλείο της αδελφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Ψαράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου

Στο ρόλο της Αθηνάς η Χάρις Αλεξίου

Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Καπράλου

Εισιτήριο 14€

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις