ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πολλά και διάφορα κάνει καθημερινά δήμος Καλαμάτας για τους δημότες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Η πανδημία, η ανεργία, η καιρικές συνθήκες διαμορφώνουν μια ζοφερή κατάσταση απέναντι στην οποία υπάρχουν πολίτες που δεν μπορούν να σταθούν χωρίς βοήθεια.

Παράταση υποβολής αιτήσεων σε Δημοτικό Παντοπωλείο και Δημοτικό Συσσίτιο

Από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων για συμμετοχή στο Δημοτικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Συσσίτιο, παρατείνεται έως 31 Αυγούστου 2021.

Κλιματιζόμενος χώρος στα Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας και οδηγίες αυτοπροστασίας για τον καύσωνα

Έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. προειδοποιεί για πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες και στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο της προστασίας των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει δροσιά σε κλιματιζόμενο χώρο ευθύνης του. Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μπορούν να καταφύγουν, στο Α΄ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλέφωνο 27210. 95655.

Διάθεση δημοτικού οχήματος για κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Με επιστολή του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Δήμαρχος κάνει γνωστό ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει προς χρήση, δημοτικό όχημα μαζί με τον οδηγό του, προκειμένου να βοηθήσει στη δράση κατ’ οίκον εμβολιασμών, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας. Στόχος η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών και η εξυπηρέτηση πολιτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του δράσεις που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Καλαμάτας δημιουργεί και δημοτικά υπνωτήρια για τις ανάγκες πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν πρόβλημα διανυκτέρευσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις