ΓΥΘΕΙΟ. Γυναίκα πολίτης της Μάνης καταγγέλλει στο notospress τον κακό φωτισμό στον κόμβο των Αιγιών (Δήμου Ανατολικής Μάνης). Η πολίτης Δ.Μ. αναφέρει ότι «ένας νέος δρόμος θα έπρεπε να σημαίνει ασφάλεια και οδική άνεση κάτι που βεβαίως δεν ισχύει για τον κόμβο των Αιγών Λακωνίας. Ο δρόμος που ενώνει το Γύθειο με τη Σπάρτη από τη μια και με την Αρεόπολη και τα Σπήλαια του Διρού από την άλλη, ο δρόμος που διέρχονται ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, εκατοντάδες οδηγοί είναι ολοσκότεινος απλά γιατί κάποιος, που είναι η δουλειά του να φροντίζει για την ασφάλεια όλων μας, δεν κάνει τη δουλειά του. Μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις μου στην Περιφέρεια ουδείς ασχολήθηκε να ανάψει αυτό το ρημάδι τον διακόπτη των λαμπτήρων φωτισμού, κάνεις δεν ασχολήθηκε μέσα στην πολιτική του ραστώνη και στη δημοσιοϋπαλληλική του νοοτροπία να ενδιαφερθεί για την οδική ασφάλεια, και ας μετράμε δεκάδες νεκρούς το χρόνο σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Επί 3 εβδομάδες φωνάζω, ποτέ στο δήμο ποτέ στην Περιφέρεια, ουδείς νοιάζεται… Λυπάμαι για τους πολιτικούς ταγούς, λυπάμαι για την χώρα έτσι που την κατάντησαν...»

Δεχόμαστε ότι η καταγγελία είναι καλοπροαίρετη και αν έχουμε αντιληφθεί πρόκειται για τον κόμβο παράκαμψης του Γυθείου, στις Αιγιές, που οδηγεί από και προς την Μάνη. Αν πράγματι το δίκτυο φωτισμού δεν λειτουργεί είναι κάτι που πρέπει άμεσα να ελέγξει η αρμόδια αρχή έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διέλευση οχημάτων. Αν πάλι για τον φωτισμό στο Εθνικό Δίκτυο δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια ή ο Δήμος, από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία και διαπιστώνεται πρόβλημα πρέπει να διαβιβαστεί άμεσα και αρμοδίως. Δεν είναι δουλειά του πολίτη να αναζητά στο χάος της γραφειοκρατίας και της δαιδαλώδους διοίκησης ποια Υπηρεσία είναι αρμόδια.

Υπάρχει πρόβλημα με τον φωτισμό στον κόμβο των Αιγιών; Αυτό πρέπει να εξακριβωθεί. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα πάραυτα πρέπει να μεριμνήσουν όλες οι αρχές, περιφέρεια, Δήμος, Τροχαία, ώστε το πρόβλημα να λυθεί.

Τώρα όλοι γνωρίζουν. Τώρα κανείς δεν έχει δικαιολογία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρχές θα δείξουν ενδιαφέρον - όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει με τις διαγραμμίσεις και τον καθαρισμό των δρόμων - ακόμα και αν ο φωτισμός της ΕΟ δεν είναι αρμοδιότητά τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις