ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Σε εξέλιξη» είναι ο χαρακτηρισμός που δίνει η Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου και για τις τρείς φωτιές σε Μάνη και Μεσσηνία. Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί της Τετάρτης 4/8 σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε Καστανιά - Σελεγούδι Λακωνίας, η πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Καλαμάτας και η πυρκαγιά σε Βλαχόπουλο Γαργαλιάνων. Και στις 3 πυρκαγιές,σύμφωνα με την Περιφέρεια, επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η φωτιά στη Μαγούλα Σπάρτης, στο σημείο Κρεββατέϊκα έσβησε αφού έκαψε περίπου 50 στρέμματα εγκαταλελειμμένης καλλιέργειας πορτοκαλιάς και ελιάς, μια επίσης εγκαταλελειμμένη αποθήκη ενώ απείλησε και ενεργή οικία. Σήμερα άνδρες της Πυροσβεστικής επιβλέπουν το σημείο.

Η φωτιά στην Καστανιά – Σελεγούδι Μάνης είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν δυνάμεις απ’ όλη τη Λακωνία

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η φωτιά στο Βλαχόπουλο Γαργαλιάνων στο βουνό Μαγκλαβάς είναι σε εξέλιξη, καίει δασική βλάστηση και επιχειρούν 34 πυροσβέστες μα 12 οχήματα. Η φωτιά στο Βασιλίτσι στα όρια δήμων Πύλου και Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων. Η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις