ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3/8/2021, η συνάντηση μεταξύ του κ. Leonidas Demas, διευθυντή και ιδρυτή της αμερικανικής εταιρίας παραγωγής ταινιών ODYSSEY ENTERTAINMENT LLC και εκπροσώπων του Δήμου Σπάρτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός της πραγματοποίησης γυρισμάτων στη Σπάρτη, για τη νέα ταινίας της ODYSSEY ENTERTAINMENT LLC με τίτλο «MELINA’S DREAM», τα οποία έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη άνοιξη. Της συνάντησης είχε προηγηθεί επικοινωνία του Δημάρχου κ. Πέτρου Δούκα και του κ. Demas, στην οποία ο ομογενής επιχειρηματίας με καταγωγή από τις Αμύκλες είχε εκφράσει την επιθυμία, η πλειοψηφία των σκηνών της ταινίας να γυριστούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης. Στη συνάντηση, παρευρέθησαν αντιδήμαρχοι ως εκπρόσωποι του Δημάρχου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Demas παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το σενάριο της ταινίας και τους ενημέρωσε πως πρόθεσή του είναι, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η ταινία να διανεμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, στην οποία ένας νεαρός Αμερικανός βρίσκει το κουράγιο να πολεμήσει για δόξα, δικαιοσύνη και την καρδιά μιας ντόπιας χωριατοπούλας. Το σενάριο είναι μια ιδέα του ιδίου του κ. Demas και είναι βασισμένο στις αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στον τόπο μας κατά την παιδική του ηλικία. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού των γυρισμάτων. Οι εκπρόσωποι του Δήμου υποσχέθηκαν στον ομογενή παραγωγό την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου Σπάρτης στο όλο εγχείρημα, τόσο σε επίπεδο διευκολύνσεων όσο και σε θέματα γραφειοκρατίας. Για το περιεχόμενο της συνάντησης ενημερώθηκε και ο κ. Δήμαρχος. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τον Οκτώβριο, όταν ο κ. Demas επιστρέψει στην Ελλάδα από τις Η.Π.Α.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις