ΓΥΘΕΙΟ. Κραυγή αγωνίας από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη. «Η φωτιά είναι στην πόλη του Γυθείου». Δυστυχώς με αργή πορεία τριών ημερών ο μηχανισμός δεν κατόρθωσε να ανακόψει ή να περιορίσει την φωτιά που ξεκίνησε από την Γιάτρισσα και καταλήγει στο Γύθειο.

Χωρίς εναέρια μέσα επί 3 ημέρες με εξαίρεση τρείς τέσσερις ρίψεις σήμερα (για τα μάτια του κόσμου) η φωτιά ως νέος βάρβαρος που δεν συναντά αντίσταση είναι έτοιμη να κάψει το Γύθειο.

Τη νύχτα εκκενώθηκαν Βαθύ και Μαυροβούνι και σήμερα το μεσημέρι το Γύθειο. Οι πολίτες φεύγουν προς την Σκάλα αφού η Ε.Ο. Γύθειο - Σπάρτη δεν θεωρείται ασφαλής. Επίσης από Σπάρτη κατευθύνονται για Καλαμάτα και Τρίπολη από τις παλαιές Εθνικές οδούς αφού ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν είναι ασφαλής. Δεν είναι λίγα τα τροχαία που σημειώνονται στους δρόμους.

FOTIA-GYTHEIO-2.jpg
Φωτογραφία: Ελένη Δημητριάδου

Το Γύθειο κινδυνεύει άμεσα. Η φωτιά είναι στην πλάτη του και μόνον ισχυρές δυνάμεις εναέριων μέσων μπορούν να το σώσουν… Ωστόσο αυτές οι δυνάμεις δεν φαίνονται.

Είναι πράγματι δραματικό ακόμα και η φωτιά να σου δίνει τρείς ημέρες αντίδρασης και τελικά το Γύθειο να απειλείται με αφανισμό επειδή ο κρατικός μηχανισμός δεν επαρκεί.

Νεότερα σε λίγο

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις