ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, συνεκλήθη σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας, εθελοντικών ομάδων, ο Δασάρχης Καλαμάτας καθώς επίσης και εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και ΔΕΥΑΚ.

Σκοπός του έκτακτου Συντονιστικού, πέραν της ενημέρωσης για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο στο Δήμο Καλαμάτας που δεν υπάρχει ενεργή εστία πυρκαγιάς (παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – κατηγορία 4), όσο και στο νομό Μεσσηνίας όπου οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα στην Άνω Μεσσηνία με το ενεργό πύρινο μέτωπο, ήταν η καταγραφή τυχόν προβλημάτων των τελευταίων ημερών και η επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τέλος τονίζεται ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις