ΗΛΕΙΑ. Τραγική είναι η κατάσταση στη Νεμούτα το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια της Νεμούτας.

Ευτυχώς, σύμφωνα με το ilialive, τα τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οχήματα κατευθύνθηκαν προς το σημείο και κατάφεραν να σώσουν και τους ανθρώπους και τα σπίτια.

Μάχη δίνεται αυτή την ώρα, τόσο μέσα στο χωριό όσο και στις γύρω περιοχές, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Λίγο μετά τις 4 έγινε γνωστό ότι η πύρινη λαίλαπα κατευθύνεται με ταχύτητα στην κοινότητα Αχλαδινής, δίπλα στη Νεμούτα και η αστυνομία προχωρά στην άμεση εκκένωση του χωριού, σύμφωνα με το ilialive.

Σύμφωνα με τον ANT1, στις φλόγες τυλίχθηκε ήδη ένα σπίτι στο χωριό Αχλαδινής.

Κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν την μάχη τους στο έδαφος, ενώ από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο Ericsson με στοχευμένες βολές πάνω στις εστίες.

Δείτε φωτογραφίες από όσα εκτυλίσσονται στην Ηλεία:

Επτά άτομα με ήπια αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας

Ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας και επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Ειδικότερα, ένας πυροσβέστης, μετά από πτώση από μοτοσυκλέτα, νοσηλεύεται με κατάγματα στην κλείδα και στα πλευρά και ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου που έχει εκκενωθεί, παραμένουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ασφαλές σημείο, στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, στους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Επίσης, επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη μετέβη σε δομή φιλοξενίας στη Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω εκκένωσης. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή μίας ηλικιωμένης με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου και νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις