ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Γορτυνία φλέγεται. Σπίτια κάηκαν στη Χώρα Γορτυνίας όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Έκκληση κάνουν πολιτικοί της Αρκαδίας για εναέρια αλλά το σκοτάδι έρχεται να δείξει ακόμα περισσότερο την καταστροφή. Τα χωριά της περιοχής εκκενώθηκαν και απ’ ότι φαίνεται, όπως και στη Μάνη τη μάχη θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Ο αντίδημαρχος Γορτυνίας κ. Χριστόπουλος θεωρεί την φωτιά δύσκολη, σχετικά ελεγχόμενη αλλά φοβάται τους ανέμους.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο παίρνει διαστάσεις ενώ είναι πολλές οι εστίες μέσα στο δάσος που δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Ο κ. Κούλης δυστυχώς δικαιώνεται για όσα είπε: «Όσο περνά η ώρα χάνεται ο έλεγχος. Το μέτωπο έχει πλατειάσει, οι εστίες είναι πάρα πολλές στο δάσος, μη προσεγγίσιμες. Είναι στα χωριά της δημοτικής ενότητας Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, και μεταξύ άλλων απειλούνται οι οικισμοί Νεοχώρι, Ράχες, Δάφνη, Χώρα, Δωδεκάμετρο, τους οποίους προσπαθούμε να εκκενώσουμε αν και δεν είναι εύκολο από τους κατοίκους».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς πρόκειται για μία κατάσταση «που δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Έχουμε επιστρατεύσει τα πάντα, κλείνουμε δρόμους». Οι πολίτες αγανακτισμένοι απορούν πως η φωτιά αφέθηκε επί 5 ημέρες να φθάσει στην Γορτυνία και σήμερα να καίει τα χωριά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις