ΗΛΕΙΑ. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε περιοχές του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας εξακολουθούν να δίνουν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα μία από τις αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στην περιοχή, Βασιλάκι, κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία, όπως επίσης και στις περιοχές Λάσδικα και Μηλιές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 δημοτικές ενότητες

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις