ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αγανάκτηση και αποτροπιασμό εκφράζει ο Πέτρος Τατούλης, τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την στάση του Παναγιώτη Νίκα την ώρα που η Πελοπόννησος φλέγεται…

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει:

«Ο κ. Παναγιώτης Νίκας ως άλλος «Νέρων» με κοκκινοπορτοκαλί μαγιό, απολάμβανε χθες τις Κυριακάτικες βουτιές του σε παραλία περιοχής του Δήμου της Καλαμάτας, την ίδια ώρα που η Μεσσηνία, η Λακωνία και η Αρκαδία ήταν παραδομένες στις φλόγες.

Η ανάλγητη συμπεριφορά του ως Δήμαρχος Καλαμάτας στις φονικές πλημμύρες του 2016 με τρεις (3) νεκρούς, που δεν καταδέχτηκε ούτε καν να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, στον τραγικό θάνατο εικονολήπτη στο ματωμένο σαϊτοπόλεμο το 2019, όπου παρότι ήταν παρών έτρεξε να «κρυφτεί», συνεχίστηκε και ως Περιφερειάρχης στις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Περιφερειάρχης την ίδια ώρα που καίγονταν σπίτια, χάνονταν περιουσίες και ακούγονταν κραυγές αγωνίας από τους Δημάρχους των περιοχών της Ανατολικής Μάνης, της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας για ενισχύσεις των εναέριων μέσων, προτίμησε να απολαύσει τις βουτιές του, μαζί με την παρέα του, σε γνωστή ψαροταβέρνα της ευρύτερης περιοχής των Κιτριών.

Μετά τη Σαββατιάτικη βόλτα του στις πληγείσες περιοχές της Γορτυνίας, όπου με την προσβλητική συμπεριφορά του εξαγρίωσε τους κατοίκους της, λέγοντας τη «viral» επική φράση «λεφτά έχομεν» , σκέφτηκε να χαλαρώσει λίγο αδιαφορώντας για τους περίοικους και τους θαμώνες στην παραλία, όπου αποσβολωμένοι έβλεπαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να απολαμβάνει το μπάνιο και το γεύμα του αντί να βρίσκεται εκτελώντας τα καθήκοντα του στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πυρκαγιές στις περιοχές της Πελοποννήσου».

Δίνουν ψίχουλα στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου!

«Απόλυτα προσβλητική για τους πληγέντες κατοίκους των περιοχών της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας που επλήγησαν από την επέλαση των πυρκαγιών, η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση των Δήμων και της Περιφέρειας.

Τα «ψίχουλα» που αναφέρονται στην απόφαση και αφορούν το Δήμο Ανατολικής Μάνης με χρηματοδότηση 50.000€ και το Δήμο Πύλου-Νέστορος με χρηματοδότηση επίσης με 50.000€ είναι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος των καταστροφών.

Ο κ. Βορίδης με την απόφαση του αυτή εξαιρεί εντελώς τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Γορτυνίας, περιοχές στις οποίες υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Καλούμε τον κ. Υπουργό άμεσα να προβεί στην αναμόρφωση του καταλόγου των Δήμων που επιχορηγούνται, προσθέτοντας το σύνολο των Δήμων που επλήγησαν και αυξάνοντας το ποσό της χρηματοδότησης τους.

Η αδράνεια και η ραστώνη που βρίσκεται ο κ. Νίκας, σε σχέση με τη διεκδίκηση υπέρ των συμφερόντων των πολιτών της Πελοποννήσου, δεν θα επιτρέψουμε να στερήσει στους πληγέντες Μεσσήνιους, Λάκωνες και Αρκάδες πολίτες αυτά που τους αξίζουν!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις