ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Απελπιστική ήταν η κατάσταση στο χωριό Πυρρί της Γορτυνίας, στην ορεινή Αρκαδία, το απόγευμα της Τρίτης. Το μέτωπο από το Δωδεκάμετρο ξέφυγε και απείλησε περιουσίες και σπίτια.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Στρίκος, με συνεχείς εκκλήσεις μέσα από τα social media ζητούσε διαρκώς βοήθεια έτσι ώστε να μην καούν σπίτια και καταστραφούν περιουσίες, με το χωριό να έχει εκκενωθεί.

«Κάνω έκκληση σε όσους μας ακούνε, έχουμε μείνει δυο άνθρωποι και πολεμάμε. Πρέπει να σώσουμε το χωριό», ακούγεται να λέει ο κ. Στρίκος ενώ προσπαθεί παράλληλα να σώσει ό,τι σώζεται με ένα λάστιχο…

«Κάνω έκκληση σε όσους μας ακούνε, είμαι ο πρόεδρος της κοινότητας Πυρρί, το χωριό μας καίγεταει. Ζητάω από την Πυροσβεστική να έρθουν άμεσα εδώ, να σώσουμε το νερό. Να φέρουν τα διπλανά χωριά βυτία με νερό, δεν έχουμε ούτε νερό. Τελειώσανε τα πάντα. Ελάτε τώρα», αναφέρει στο δεύτερο βίντεο ο κ. Στρίκος όντας σε πολύ δύσκολη θέση.

Η πύρινη λαίλαπα που συνεχίζει να κατακαίει τη Γορτυνία, προκάλεσε φθορές και στο χωριό Πυρρί σύμφωνα με πληροφορίες με κάποια σπίτια δυστυχώς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Πηγή: NewsBomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις