ΜΟΛΑΟΙ. Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται στον Δήμο Μονεμβασίας, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενεργώντας, «…ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο ειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι το 199.

Αναφέρει ο κ. Ηρακλής Τριχείλης, Δήμαρχος Μονεμβασίας:

«Ο Δήμος έχει σε ετοιμότητα όλα τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει. Σε συνεργασία με τους Προέδρους πραγματοποιούνται περιπολίες και θα υπάρχουν παρατηρητές στα υψηλότερα σημεία και ολόκληρη τη νύχτα για άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι Πρόεδροι επανελέγχουν την καλή λειτουργία των μέσων πυρόσβεσης στην Κοινότητά τους και θα επικαιροποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειες.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις