ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην κάλυψη των αναγκών σίτισης των παραγωγικών ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές, αθροιστικά με τα γενικότερα μέτρα στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των παραγωγών, προχωρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ενεργό συνεισφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ.) έχουν παραδοθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Ηλείας οι πρώτες ποσότητες ζωοτροφών, 30 και 50 τόνων αντίστοιχα.

Παράλληλα, δρομολογείται η ροή των παραδόσεων ζωοτροφών σε όλες τις πληγείσες Περιφερειακές Ενότητες (Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Φωκίδας). Έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου, προγραμματίζεται να έχουν παραδοθεί συνολικά 256 τόνοι ζωοτροφών. Τα φορτία παραλαμβάνονται από τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες και στη συνέχεια, με την ευθύνη στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, διανέμονται στους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό και οργανωμένες συνεταιριστικές οργανώσεις, με τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, την ΑΜΦΙΓΑΛ και την Παναιγιάλειο να έχουν συγκεντρώσει 200 τόνους ζωοτροφών που κατευθύνονται προς την Ηλεία. Παράλληλα κάλεσμα έχει εκδόσει η ΕΘΕΑΣ που ζητά την συνδρομή σύσσωμου συνεταιριστικού κινήματος ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των κτηνοτρόφων και των ζώων τους σε πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις