ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Εκδηλώσεις εορτασμού της εξόδου του Μοναχού Παπαφλέσσα από την Ιστορική Μονή Ρεκίτσης της Τοπικής Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης που θα γίνουν στις 16 Αυγούστου 2021 στην Τοπική Κοινότητα Δυρραχίου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Αδελφότητα Δυρραχιτών Αττικής και ο Μορφωτικός Σύλλογος Δυρραχίου.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 16ης Αυγούστου 2021.

  • 7.00 π.μ.: Διεξαγωγή αγώνα δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα προς τιμή του ήρωα.

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Λιθάρου τοπ. κοινότητας Δυρραχίου

  • 10.30 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης της Τοπικής Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης.
  • 10.45 π.μ.: Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Κλουκίνα Ελένη, καθηγήτρια φιλόλογος-ιστορικός, μέλος της UNESCO.

Ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις, με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον τελετάρχη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Απονομή Επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις