ΓΥΘΕΙΟ. Σε μια δήλωση – καταγγελία προχώρησε ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης», κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, κας Γεωργίας Λυροφώνη.

«Ψηφίζουμε “παρών” καταγγέλλοντας τη διαδικασία»

«Εμβρόντητοι διαπιστώσαμε ότι η πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου, κα Γεωργία Λυροφώνη, επέλεξε σήμερα, να φέρει προς ψήφιση , ένα μείζονος σημασίας θέμα για τον τόπο μας με τη συνοπτική – δια περιφοράς – διαδικασία στο ΔΣ !! (το θέμα αφορά στην άσκηση ενδίκων μέσων για τις καταστροφές λόγω της φωτιάς – όπως σχετικά αναφέρει στην πρόσκληση της).

Καλούμαστε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, από την κα Λυροφώνη, να ψηφίσουμε με ένα απλό email ή ένα sms, για ένα θέμα που έπληξε βαρύτατα τον τόπο μας, τη στιγμή που ακόμη και τώρα δυστυχώς υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς, ενώ οι συμπολίτες μας μετρούν τις πληγές τους από αυτήν την καταστροφή και τον όλεθρο», δηλώνει ο κ. Φιλιππάκος.

Και προσθέτει:

«… ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που διανύουμε, ότι θα συμμετάσχουμε στην συγκεκριμένη δια περιφοράς συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου 2021, ψηφίζοντας “παρών”, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διαδικασία αυτή που προφανώς είναι πολύ κατώτερη της συγκεκριμένης δραματικής περίστασης».

«Να πάμε σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης»

Ο κ. Φιλιππάκος ζητά από την κα. Λυροφώνη, «…αφού ανακαλέσει την πρόσκλησή της για την συγκεκριμένη συνεδρίαση, να επανέλθει με νέα, μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά, οπότε και όλοι μας θα έχουμε τη δυνατότητα προφορικά, αιτιολογημένα και με την ανάλογη βαρύτητα να τοποθετηθούμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Συγχρόνως υπενθυμίζει:

«Εκτός της σχετικής νομοθεσίας, υφίστανται και προηγούμενες αποφάσεις του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρου Ανδρεάκου, αναφορικά με τη σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας (Σ.Τ.Ο.) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και Κανονισμός Λειτουργίας του, με τον ίδιο το Δήμαρχο ή τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχό του ως πρόεδρο, με καθήκοντα και υποχρεώσεις τους, για τα οποία διατηρούμε εύλογες αμφιβολίες εάν τελικώς τηρήθηκαν κατά την διαχείριση αυτής της καταστροφής».

Επίσης, τονίζεται:

«Παράλληλα ως δημοτική παράταξη είμαστε αρωγοί, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε οποιοδήποτε διοικητικό στάδιο απαιτηθεί, των συμπατριωτών μας, για την υλική και ηθική αποκατάσταση των ζημιών τους.

Παρακαλούμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μεριμνήσει για την καταχώρηση της παρούσας στα πρακτικά σύμφωνα με τα ισχύοντα, εφόσον δεν ματαιώσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους σοβαρούς λόγους που αναφέρθηκαν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις