ΓΟΡΤΥΝΙΑ. Οι κάτοικοι και η νεολαία από το Καλλιάνι Γορτυνίας, αποχαιρετούν τους Γάλλους πυροσβέστες χορεύοντας συρτάκι έξω από το κεντρικό καφενείο του χωριού στην πλατεία.

Τους έκαναν μάλιστα και το τραπέζι με φαγητά, μπύρες και κρασιά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνδρομή τους στις πυρκαγιές που δοκίμασαν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ και οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη έχουν αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη αντιμετωπίστηκαν, ενώ «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός».

Οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία σημειώθηκαν στις περιοχές Νεοχώρι, Λιβαδάκι και Ελαία, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πάρει διαστάσεις και γίνει απειλητική για τους γειτονικούς οικισμούς.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, «δεν έβρεξε στην περιοχή όσο περιμέναμε, αλλά για καλή τύχη έβρεξε στο Νεοχώρι», προσθέτοντας ότι «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει».

Στο μεταξύ, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στις περιοχές Νεοχώρι και Ισαρης, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σταμάτησε την πορεία της φωτιάς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις