ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διάθεση ζωοτροφών προς τους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στις Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, υπέγραψε απόφαση για την κατανομή συνολικά 75 τόνων ζωοτροφών -από 25 σε κάθε Π.Ε.- από τις ποσότητες που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Π.Ε. Λακωνίας – Μάνη, στο πρώην Δημοτικού Σταδίου Γυθείου

Στις 4 το απόγευμα, 13/8, ξεκινά από την Π.Ε. Λακωνίας, η διάθεση ζωοτροφών για αιγοπρόβατα και βοοειδή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η διανομή θα γίνει στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σταδίου Γυθείου και αφορά στους εγγεγραμμένους κτηνοτρόφους στα μητρώα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας.

Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει, για λόγους ταυτοποίησης, να προσέλθουν με τα μητρώα τους και με την αστυνομική τους ταυτότητα ή εξουσιοδότηση -αν πρόκειται να παραλάβουν για άλλον κτηνοτρόφο.

Π.Ε. Μεσσηνίας

Η διανομή θα ξεκινήσει από το Διαβολίτσι για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης Άνω Μεσσηνίας, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν στο κτήριο της Ένωσης, στον Σιδηροδρομικό σταθμό μεταξύ 09:30 το πρωί και 13:30 το μεσημέρι.

Για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/8, το μεσημέρι.

Διανομή

Θα διανεμηθούν, ειδικότερα, χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μείγμα καλαμποκιού το οποίο απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

10.000 € σε κάθε πληγείσα Περιφερειακή Ενότητα για ζωοτροφές

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την οποία ενημέρωσε για την άμεση ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών σε ζωοτροφές. Παράλληλα διατέθηκε το ποσό των 10.000 € σε κάθε μία από τις πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών.

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, έχει εκτιμήσει τον αριθμό των ζώων που εκτρέφονται στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ο οποίος και ανέρχεται σε περίπου 4.050 αιγοπρόβατα.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, επισήμανε ότι προχωρούν και οι καταγραφές των ζημιών στις 3 πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί σε κάθε μία από τις Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και των οποίων οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 25 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις