ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Αυγούστου (ώρα 20:30) την επετειακή συναυλία «21 τραγούδια για το ’21», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Η συναυλία περιλαμβάνει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια, εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Ένα μουσικό σχήμα με τέσσερις μουσικούς, τρεις φωνές και μία αφηγήτρια αναδεικνύει τις μικρές και μεγάλες εικόνες του 1821, τα χρόνια της παλιγγενεσίας και της εθνικής εξέγερσης σε όλον τον ελληνικό χώρο, αλλά πρωτίστως στον Μoριά, στη Ρούμελη και στα νησιά.

Συμμετέχουν οι: Μαίρη Έσπερ (μουσική επιμέλεια, τραγούδι, επιμέλεια κειμένων), Ελεάνα Μουσκεντέρη (επιμέλεια κειμένων), Βίλμα Καλομενοπούλου (τραγούδι), Περικλής Φωτιάδης (τραγούδι), Τρύφωνας Παπαϊωάννου (κλαρίνο), Στέλιος Βαρβέρης (μπουζούκι-ούτι), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο), Νίκος Νταρίλας (κρουστά).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις