ΣΚΑΛΑ. Οι συνέπειες της πανδημίας και η ανάγκη ύπαρξης σχεδίου πρόληψης, προστασίας και αντιμετώπισης πιθανών πυρκαγιών στον Δήμο Ευρώτα, φαίνεται πως έχει συσπειρώσει το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με κοινή δήλωση των επικεφαλής τους, «Συμμαχία πολιτών Ευρώτα» «Νέο Ξεκίνημα» και «Λαϊκή συσπείρωση» του Δήμου Ευρώτα, διαπιστώνουν έλλειψη σχεδίου προστασίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και ζητούν,

  • Την άμεση προμήθεια του μοριακού αναλυτή για το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη γιατί αφενός οι ιογενούς παθήσεις συνεχίζονται, παρά τα παραμύθια του Υπουργείου και αφετέρου δεν μπορεί να πληρώσει πάλι ο πολίτης. Καλούμε την δημοτική αρχή να συνεργαστεί μαζί μας, στην κατεύθυνση της:
  • Προάσπισης της ζωής και περιουσίας των πολιτών και της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας. Καμία ανεμογεννήτρια πουθενά
  • Προάσπισης της υγείας των δημοτών, περιορίζοντας τις πηγές διασποράς και παραχωρώντας δωρεάν τα μέσα προστασίας

Πιο αναλυτικά

Γιώργος Μαρουδάς, Δημήτρης Νταλιάνης και Γιώργος Κυλάκος, αναφέρουν:

Στον αυτόματο πιλότο η πολιτική προστασία - Στα 78 κρούσματα Covid - 19 κατά δήλωση του Δημάρχου Ευρώτα

«Στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας πού έγινε σήμερα το πρωί , διάρκειας 2 ωρών, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας.

Στο γενικό πνεύμα της ιδιωτικοποίησης για τις χρήσεις γης, τού αλληλοφιλοφρονήσεων των εκπροσώπων των φορέων του Συντονιστικού, η δημοτική αρχή δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο προστασίας και επέμβασης για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τούς προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων που οργάνωσαν πολίτες, και ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης χωρίς κανένα σχέδιο συντονισμού από την δημοτική αρχή.

Κινήθηκε στο γνωστό αφήγημα, «…αφού δεν καήκαμε είμαστε άριστοι, αλλά εάν καούμε υπάρχει ατομική ευθύνη...».

Ακούστηκε από τον δήμαρχο ότι κατά εκτίμηση της πυροσβεστικής Γυθείου δεν χρειάζονται αντιπυρικές ζώνες σε Βασιλακι, Δαφνί, Κροκεές ή, ότι στη Στεφανιά είναι σχεδόν ανέφικτη η σύνδεση της γεννήτριας με την δεξαμενή για αυτονομία σε διακοπή ρεύματος.

Από την πλευρά μας τέθηκαν τα θέματα της έλλειψης ζωνών πυρασφάλειας, του αναγκαίου καθαρισμού της βλάστησης τών οικοπέδων, της συγκάλυψης των ευθυνών τής κυβέρνησης, που συνεχίζει την ίδια δασοκτόνο πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα, που αντιμετωπίζουν τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Της συγκάλυψης της υποχρηματοδότησης για τη συντήρηση του συνόλου των 3.250 περίπου οχημάτων, δηλαδή της κινητήριας δύναμης του πυροσβεστικού σώματος.

Επίσης έγιναν επισημάνσεις για την ετοιμότητα μηχανικών μέσων και πολιτών στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης των πολιτών αφού η εμπειρία έδειξε ότι μόνο ο ίδιος ο λαό έσωσε ό,τι σώθηκε στις πρόσφατες φωτιές.

Για την διασπορά της covid-19, κατά δήλωση του Δημάρχου είναι 78 κρούσματα ενώ ο ΕΟΔΥ δίνει 45 για το νομό. Τι είναι αλήθεια τελικά;

Ως δημοτικές παρατάξεις με αίσθημα ευθύνης πήραμε την πρωτοβουλία σύγκλησης και με την ίδια ευθύνη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ύπαρξη και ετοιμότητα ενός κοινού σχεδίου δράσης με συντονισμό των ΤΣ για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ζητάμε την άμεση προμήθεια του μοριακού αναλυτή για το Κ.Υ. Βλαχιώτη, γιατί αφενός οι ιογενούς παθήσεις συνεχίζονται, παρά τα παραμύθια του Υπουργείου και αφετέρου δεν μπορεί να πληρώσει πάλι ο πολίτης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να συνεργαστεί μαζί μας, στην κατεύθυνση της,

  • Προάσπισης της ζωής και περιουσίας των πολιτών και της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας. Καμία ανεμογεννήτρια πουθενά.
  • Προάσπισης της υγείας των δημοτών περιορίζοντας τις πηγές διασποράς και παραχωρώντας δωρεάν τα μέσα προστασίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις