ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με δεδομένη την ραγδαία αύξηση των περιστατικών Covid-19 που προσέρχονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας είτε για Νοσηλεία είτε για εκτίμηση της κατάστασής τους, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αποστολόπουλος Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Σκρεπέτης Κων/νος, η Πρόεδρος της Επιτροπής λοιμώξεων κ. Κουτσουμπού Σταυρούλα, ο Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, ο Τομεάρχης του Χειρουργικού Τομέα κ. Γιαννόπουλος Παν/της, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Γκούζου Μαρία, στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Αναστέλλονται οι τακτικές άδειες όλου του προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας από 24/08/20201.
  • Αναστέλλονται από 23/08/2021 όλα τα Τακτικά Χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα.
  • Για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης νοσηλείας Covid ασθενών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου, διατίθενται από την Δευτέρα 23/08/2021 όλες οι κλίνες νοσηλείας των πρώην Παθολογικών Κλινικών στο 2ο όροφο.
  • Με νεώτερη απόφασή τη Δευτέρα 23/08/2021 θα οριστεί επιπλέον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για την υποστήριξη των νοσηλευόμενων ασθενών Covid.
  • Για την διαχείριση υπόπτων και θετικών περιστατικών διατίθενται από 24/08/2021 τμήμα των Τακτικών Ιατρείων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις