ΣΠΑΡΤΗ. Πολύ μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια συνεργατών του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για την συγκέντρωση εξουσιών και δύναμης σε ένα πρόσωπο. Συνεργάτες που είναι χολωμένοι αλλά και πρώην συνεργάτες που δηλώνουν δικαιωμένοι, αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Σπάρτης έχει αναθέσει πολλές αρμοδιότητες και μεγάλη εξουσία σε ένα μόνον πρόσωπο του πολύ στενού περιβάλλοντός του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πέρα από τον συγκεντρωτισμό και την άνιση αντιμετώπιση συνεργατών και στελεχών του συνδυασμού του Πέτρου Δούκα σε ότι αφορά τα αξιώματα.

Αλήθεια είναι ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται έχει πράγματι πλήθος αρμοδιοτήτων κι εξουσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ισχύ και την εκλογιμότητά του, αλλά λησμονούν να σημειώσουν ότι οι εξουσίες και αρμοδιότητες συνοδεύονται από εργατικότητα και υπερπροσπάθεια.

Πάντως σημαντικά στελέχη του Πέτρου Δούκα με αφορμή ή και αιτία την συγκεκριμένη εξέλιξη είναι έτοιμα να αποσύρουν την στήριξη τους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα διαλύεται εξ αιτίας της νοοτροπίας One (wo)man Show. Επιστήθιοι συνεργάτες του Πέτρου Δούκα απαντούν ότι «σε ένα χωριό, όπως η Σπάρτη, αρκεί ο ένας…»

Θυμίζουμε την σειρά εκλογής των συνεργατών του Πέτρου Δούκα

 1. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 1086
 2. ΜΟΙΡΑΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 783
 3. ΖΑΧΑΡΑΚΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 608
 4. ΔΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 581
 5. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ 538
 6. ΜΕΝΟΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 517
 7. ΚΑΝΑΚΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 475
 8. ΚΑΠΟΝΙΚΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 464
 9. ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 461
 10. ΔΕΔΕΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 453
 11. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 439
 12. ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 421

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις