O Δήμαρχος Σπάρτης απαντά σε δημοσίευμα του notospress.gr

«Αναφορικά με το βαρύγδουπο άρθρο σας με τίτλο: «Η Σπάρτη ουραγός στα 2500+1 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών», θα ήθελα να τονίσω ορισμένα πράγματα, τόσο στους αναγνώστες σας όσο και σε εσάς, ώστε να μην επικρατεί η παραπληροφόρηση.

  1. Ο Πολιτισμός για τη Σπάρτη είναι κάτι σαν Βαριά Βιομηχανία! Δηλαδή, για όσους έχουν όρεξη για δουλειά (και όχι απλά όρεξη για να ασκούν ακατάπαυστη κριτική από τον καναπέ και το πληκτρολόγιό τους για το τι κάνουν οι άλλοι). Ο πολιτισμός όταν αναδεικνύεται σωστά και με τη συμπαράσταση όλων των Δημοτών, μπορεί να φέρει επενδύσεις, να τονώσει την εμπορική κίνηση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και πολλά πολλά ακόμα.
  2. Προσπαθούμε με διάφορες εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, κλπ. να κρατήσουμε τη ζωή στα χωριά μας όρθια (Βασσαρά, Βρέσθενα, Καρυές, Πελλάνα, Σουστιάνους, Σκούρα, Μυστρά, Συναυλία των ONIRAMA και θεατρικές παραστάσεις στο Σαϊνοπούλειο, κ.α.), έστω εν μέσω covid, πυρκαγιών, οικονομικών δυσκολιών, κλπ.

(Φυσικά αυτό ξέχωρα με τα όσα δημοτικά και τεχνικά έργα μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας!)

Για αυτά θα επανέλθουμε με νέα συνέντευξη τύπου για κάθε έργο, και ειλικρινά ελπίζουμε αγαπητέ κ. Μπόνο, να εμφανιστείτε σε κάποια από αυτές, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε δείξει ενδιαφέρον και δεν έχετε εμφανιστεί σε καμία!)

  1. Τώρα, σχετικά με τα 2501 Χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών, θεωρώ πως κάπως μπερδευτήκατε και παραπληροφορείτε και τους αναγνώστες σας.

Δεν γνωρίζετε, ότι επειδή δεν υπήρχε έτος μηδέν τα 2500 Χρόνια πέφτουν φέτος το 2021😎 και όχι τα 2501;;

Και όμως το εξηγήσαμε στις προηγούμενες συζητήσεις - συνεντεύξεις τύπου αλλά και πάλι ήσασταν απών!

Και πέρυσι εκμεταλλευτήκαμε τα «2500 Χρόνια», για να προβάλουμε τη Σπάρτη, όσο και όπως μπορέσαμε, επειδή η Κυβέρνηση επίσημα ανακήρυξε το 2020 ως την επέτειο των 2500 χρόνων (επειδή 480 + 2020 = 2500!)

Το ευρύτερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να τιμήσουμε τον Λεωνίδα, τους 300 και τους 700 ήρωες Θεσπιείς και τα 2.500 Χρόνια από τη φοβερή Μάχη των Θερμοπυλών, περιλαμβάνει:

  • 20/08 (Παρασκευή): Διάλεξη του Απόστολου Πιερρή στο Παλαιό Δημαρχείο με θέμα: «Οι Εορτές και η Αιωνιότητα του Απόλλωνα - Γυμνοπαιδιές και ο Χαρακτήρας της ∆ωρικής Ταυτότητας του Ελληνισμού», @ 8:30μμ. στο Παλαιό μας Δημαρχείο!
  • 21/08 Το καθιερωμένο Συμ̟πόσιο για τα Κάρνεια με τον Απόστολο Πιερρή
  • 22/08 Διάλεξη του Απόστολου Πιερρή με θέμα: «Η Τρίτη Κοσμοϊστορική Επανάσταση και το «Τέλος» της Ιστορίας», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού ∆ημαρχείου, στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
  • 24/08: Εξαιρετική Ομαδική Εικαστική Έκθεση Σπαρτιατών καλλιτεχνών στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, «Η Αρχαία Σπάρτη με σύγχρονη ματιά».

Την έκθεση το βράδυ της Τρίτης πλαισίωσε το μουσικό σύνολο Scotch and Soda, ενώ σήμερα - το βράδυ της Τετάρτης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το συγκρότημα «Λύραυλος» στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, «Αρχαία Όργανα- Νέα Μουσική», με είκοσι αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα!

Χαμπάρι δεν πήρατε;

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 11:00΄μμ απόψε.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα, γιατί εχθές δεν εμφανιστήκατε, όπως ποτέ δεν εμφανιστήκατε και δεν προβάλατε καμία εκδήλωση του Δήμου!

Η Ευγενία Πρέβα και η Έλενα Δημητρακοπούλου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την έμπνευση και την όλη διοργάνωση με όλο το team του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης!!

  • Παρασκευή 27/08, στις 10 πρωί, εκκίνηση από τις Θερμοπύλες του Ποδηλατικού Υπερμαραθωνίου Θερμοπύλες -Σπάρτη που διοργανώνει η ΠΕΠΑ σε στενή συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό.
  • 27/08: Προβολή ταινίας «300» με το Τζέραρντ Μπάτλερ, στο Πάρκο Γουδέ!

Ώρα έναρξης 21:30.

Τώρα το γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για την δωρεάν προβολή μιας ταινίας (και όχι ντοκιμαντέρ), η οποία με το γνωστό Χολυγουντιανό τρόπο έκανε τη Σπάρτη ακόμα πιο γνωστή στα πέρατα του κόσμου, ενώ κανένας δεν είναι αναγκασμένος αν δεν επιθυμεί να πάει να την δει, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον απλά ψάχνουν να βρουν κάτι να πουν…;;;;;

  • 28/08: Σάββατο: Κεντρική εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών στον Ανδριάντα του Λεωνίδα, με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο!

Ώρα έναρξης 19:30

-Έπαρση ελληνικής σημαίας- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης

-Καλωσόρισμα- Εισαγωγή στην Επετειακή Εκδήλωση

-Πανηγυρικός Λόγος Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα

-Χαιρετισμός επίτιμου προσκεκλημένου Επετειακής Εκδήλωσης, Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου

-Σύντομη Τελετή Απονομής Μεταλλίων στους τερματίσαντες στον Ποδηλατικό Υπερμαραθώνιο Θερμοπύλες Σπάρτη που διοργανώνει η Π.Ε.Π.Α. με τον Δήμο Σπάρτης

-Απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση πεζών κειμένων συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης

-Κατάθεση Στεφάνων

-Ολοκλήρωση Εκδήλωσης

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού SARS-COV-2.

Αυτά ξεχωριστά από όλες τις υπόλοιπες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις για τους Ήρωες του 1821 που διοργανώνουμε και που συστηματικά επιλέγετε να μην προβάλετε για τους δικούς σας λόγους!

Εκτός από τη Δημοτική Αρχή που αυτονόητα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της, πρέπει και οι δημοσιογράφοι από πλευράς τους, να κάνουν σωστά τη δουλειά – λειτούργημά τους, η οποία θα πρέπει να διακρίνεται από σφαιρικότητα και αντικειμενικότητα και να μην παρασύρονται από τις διάφορες μικρο-εμπάθειές τους.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Παρακαλώ για την άμεση και χωρίς περικοπές δημοσίευσή της απάντησης αυτής!

Προσπάθησα να απαντήσω απευθείας στους αναγνώστες σας στο facebook, αλλά φροντίσατε να απαγορεύσετε τη δυνατότητα αυτή!!!»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Πέτρος Γ. Δούκας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις