Υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα με όλο τον σεβασμό στον θεσμό που εκπροσωπεί.

Με λύπη που όλο και πιο συχνά μετατρέπεται σε αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη του Δήμου Σπάρτης. Κρίνοντας με εμπειρία και γνώση ετών και καταγράφοντας καθημερινά την άποψη των πολιτών, συγκρίνοντας με το τι γίνεται στους γύρω δήμους της Λακωνίας και της Πελοποννήσου και με βάση όλα όσα υποσχόταν η νέα δημοτική αρχή προεκλογικά, διαπιστώνουμε μια τραγική - φοβόμαστε ιστορική - υστέρηση. Είτε αυτή οφείλεται σε αδυναμία είτε σε ανικανότητα ή απάθεια έχει τα ίδια δραματικά αποτελέσματα για τον Δήμο Σπάρτης. Θα χρειαστούν χρόνια για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο, γνωρίζουμε παρά πολύ καλά και από πάρα πολύ κοντά, τα τεκταινόμενα στη Σπάρτη, τις ανάγκες και τις δυνατότητες, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τα δεδομένα όχι μόνον ως ανεπαρκή αλλά συχνά και ως απαράδεκτα. Δεν αρκούν οι προθέσεις και οι διαθέσεις. Οι θεωρίες και οι παραστάσεις δεν έχουν νόημα. Το έργο που παράγεται είναι πολύ μέτριο και τραγικά ανεπαρκές.

Σε ό,τι μας αφορά, ευτυχώς κριτής μας είναι ο αναγνώστης και ο πολίτης. Αυτοί, μας αξιολογούν σε θέσεις και αξιώνουν από εμάς τη ζωτική απόσταση μας από την εξουσία. Οι πολίτες δεν εξέλεξαν το notospress.gr για να αναπτύξει τον δήμο Σπάρτης. Στον Πέτρο Δούκα έδωσαν αυτή την εντολή.

Κύριε Δoύκα, καλώς ήρθατε στον Δήμο Σπάρτης.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή.

Ηλίας Μπόνος

Διευθυντής Notospress.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις