ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Συνέδριο, του οποίου οι εργασίες άνοιξαν χθες, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, τελεί υπό την αιγίδα του CEDA Diabetes (Central European Diabetes Association) και του Υπουργείου Υγείας.

Χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου, που τιμούν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες, απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι στόχος του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου είναι να παράσχει ότι νεότερο σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, εστιάζοντας με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και τη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη.

Κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο «Albert Schweitzer». Φέτος, απονεμήθηκαν δύο τιμητικές πλακέτες: η πρώτη «Εις μνήμην Ιατρών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19», την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η δεύτερη «Εις μνήμην νοσηλευτών-τριών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19» και θα τη παραλάβει η εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος ( Ε.Ν.Ε) Κανέλλα Αραποστάθη.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να συζητήσει και να ενημερωθεί τόσο από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, όσο και απ' άλλους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις