ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τραγικός ο απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε πολλές περιοχές της Δυτικής και της κεντρικής Ελλάδας στις 7 Σεπτεμβρίου 2016. Τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας κι ένας στη Λακωνία.

Στο Πήδημα Μεσσηνίας, μία 63χρονη ανάπηρη γυναίκα που ζούσε μόνη σε υπόγειο διαμέρισμα, κυριολεκτικά πνίγηκε αβοήθητη μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Το ίδιο συνέβη και με μία 79χρονη γυναίκα επίσης σε υπόγειο σπίτι μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, που επίσης δεν κατάφερε να βγει από το διαμέρισμά της και πνίγηκε μέσα σε αυτό!

Το τρίτο θύμα, ήταν ένας 90χρονος, όπου και αυτός βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Θουρία Μεσσηνίας, ο οποίος ενδεχομένως να πέθανε από τον φόβο του, καθώς το σπίτι είχε νερά αλλά όχι σε τέτοιο ύψος που η στάθμη να απειλούσε άμεσα τη ζωή του.

Λίγο μετά τις 16:00 άλλος ένας άνθρωπος, ένας 73χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από χείμαρρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Μεσσηνία και τη Λακωνία, η κυκλοφορία είχε διακοπεί η διεξαγόταν με δυσχέρεια. Τεράστιες οι ζημιές και σε επιχειρήσεις και σε καλλιέργειες, αντλιοστάσια και θερμοκήπια.

Ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην πόλη των Μολάων, όπου το φαράγγι του Λάρνακα, το οποίο περνά μέσα από την πόλη, φούσκωσε και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Συνεργεία των δήμων και τις Περιφέρειας Πελοποννήσου επιχειρούσαν επι μέρες σε σημεία όπου υπήρχαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε λιμνάζοντα ύδατα εντοπίζονται επίσης στις περιοχές: Γαργαλιάνοι, Φιλιατρά, Χώρα, Στούπα, Θουρία. Εύα, Πήδημα, Κεφαλόβρυσο, Βασιλικό και Ψάρι.

Ειδικά στην Καλαμάτα οι νεκροί και οι καταστροφές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων κυρίως κατά του τότε δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ο οποίος στη συνέχεια αντιμετώπισε συγκεκριμένες κατηγορίες στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις