ΜΟΛΑΟΙ. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Μονεμβασίας, «εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση των έργων,

  • ηλεκτροφωτισμός του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μονεμβασίας
  • βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων Αυλοσπήλου Νεάπολης και Μανδράκι Μονεμβασίας».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, ο Δήμος Μονεμβασίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Μονεμβασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER – Αλιείας, είχαν υποβάλει μέσω του ενδιάμεσου Φορέα Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ΑΑΕ ΟΤΑ, 2 προτάσεις (πράξεις), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης 63.1 – CLLD.31.

Συγκεκριμένα

  • Ηλεκτροφωτισμός Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 054,49 € και
  • Βελτίωση αλιευτικών καταφυγίων Αυλοσπήλου Νεάπολης και Μανδράκι Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 723,31 €

Εργασίες

  • Ηλεκτροφωτισμός Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μονεμβασίας:

Οι εργασίες αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό του τμήματος που κατασκευάστηκε με την τελευταία εργολαβία. Προβλέπονται φωτιστικοί ιστοί πάνω στον προφυλακτίριο τοίχο, φωτιστικά τύπου χελώνας σε όλο το μήκος του, καθώς και φωτιστικά κατά μήκος του δαπέδου της ανωδομής.

  • Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Μανδράκι» Μονεμβασίας: Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του καταφυγίου. Η απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί στον πυθμένα θα καταστήσει το καταφύγιο λειτουργικό, προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών.
  • Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Αυλοσπήλος» Νεάπολης: Εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και ενίσχυση της θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους, προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητική προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση 4 PILLAR ρεύματος – νερού με σύστημα προπληρωμής, για την σωστή διαχείριση της κατανάλωσης του νερού και του ρεύματος από τους χρήστες του λιμένα.

«Οι προτάσεις χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα «Αλιεία και θάλασσα 2014-2020» και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής τους», σημείωσε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις