ΣΠΑΡΤΗ. Την αγανάκτησή τους εκφράζουν πολίτες της Σπάρτης διότι μετά και από δημόσιες καταγγελίες τους για την ανεξέλεγκτη διαβίωση ζώων σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες, κανείς αρμόδιος δεν κινήθηκε. Οι πολίτες, σε 4-5 γειτονιές της Σπάρτης, καταγγέλλουν ότι ζώα που θεωρούνται δεσποζόμενα αλλά ουσιαστικά είναι αφημένα στην τύχη τους καταργούν κάθε κανόνα καλής γειτονίας, κάθε διάταξη κοινής ησυχίας, κάθε δικαίωμα ασφαλούς και γαλήνιας ζωής, προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα υγείας απ’ όσα υπάρχουν σε κατοίκους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σκυλιά που βρίσκονται σε διαρκή υπερένταση, προφανώς λόγω εγκλεισμού τους, γαυγίζουν και ταράζουν τον ύπνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας και της ημέρας σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι πολίτες ρωτούν: «ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ η ακόλουθη αστυνομική διάταξη;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3/1996

Υπ΄αριθ. 1023/2/37-ια /1995

ΦΕΚ 15/Β/12-1-1996

Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις.

  1. Οι κάτοικοι κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.»

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες εφόσον οι αρμόδιες και συναρμόδιες αρχές δεν πράττουν το καθήκον τους είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους σε κάθε ανώτερη αρχή όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις