ΣΚΑΛΑ. Σε έναν μήνα ξεκινούν οι εργασίες βιοκλιματικής αποκατάστασης του κτιρίου Μπασουράκου, μετά την υπογραφή (15/9) της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ευρώτα, Δήμο Βέρδο και τους εκπροσώπους του αναδόχου του έργου.

Έτσι σε έναν μήνα θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τη βιοκλιματική αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτιρίου Μπασουράκου σε έναν πολυχώρο, όπου θα περιλαμβάνονται Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Αίθουσα Εκθέσεων Αγροτικών Προϊόντων και Εξοπλισμού και χώροι γραφείων.

Παλιό εργοστάσιο βάμβακος

Αναφέρθηκε πως «…το κτίριο ήταν ένα παλιό εργοστάσιο βάμβακος και αποτελούσε σημαντικό στοιχείο στην οικονομία του τόπου. Βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση των βιοκλιµατικών συνθηκών του περιβάλλοντος και των χαρακτηριστικών του κτιρίου, ώστε αυτό να είναι ενεργειακά αυτόνομο και να απαιτούνται ελάχιστα μέσα ψύξης-θέρμανσης, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της θερμικής άνεσης για τους χρήστες, που θα το καθιστά το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον αστικό ιστό της Σκάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευρώτα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις