ΠΑΤΡΑ. Μπορεί να παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο τα πρώτα ευχάριστα νέα για την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη είναι γεγονός. Το παιδί, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω του καρτ κατά τη διάρκεια αγώνα στην Πάτρα, ξύπνησε από το κώμα και πλέον αναπνέει μόνο του.

Την είδηση της αποσωλήνωσης μετά από τέσσερις ημέρες αγωνίας μετέφερε o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασής του, ενώ χθες ο 6χρονος υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να διαπιστωθεί το εύρος της βλάβης που υπέστη μετά από το ατύχημα.

Τα ευρήματα ήταν θετικά και αυτό επέτρεψε στους γιατρούς να προχωρήσουν σήμερα στο τρίτο και αποφασιστικότερο βήμα που είναι να βγει από την καταστολή. Οι εγκεφαλικές βλάβες εκτιμάται από τους γιατρούς ότι οφείλονται στον αρχικό τραυματισμό της Κυριακής από το ατύχημα στο καρτ της Πάτρας, αλλα είναι αντιμετωπίσιμες.

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού είχε μιλήσει στην τοπική ιστοσελιδα thebest.gr, για το πως συνέβη το ατύχημα και τη μάχη που δίνει το παιδί του.

"Το παιδί μου ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ (προστατευτικά τοιχία) και τα κάγκελα, με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα", είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες που μετέδωσε το Mega και το "Live News", o επίμαχος αγώνας καρτ δεν ήταν δηλωμένος λόγω κορoνοϊού σαν κανονική αθλητική εκδήλωση με θεατές. Η εκδήλωση δηλαδή δεν είχε άδεια για θεατές και έτσι στήθηκε μια πίστα στο κέντρο της Πάτρας, υποτίθεται έρημη, και όλοι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν από τα κάγκελα, βαφτίστηκαν διερχόμενοι.

Μέσα σ’ όλα όμως έχει προκύψει θέμα και με τα ασφαλιστήρια. Στον κανονικό αγώνα καρτ που έγινε στην ίδια πίστα, ίσχυε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ομοσπονδίας όμως στην επίμαχη επίδειξη με τα ηλεκτρικά καρτ δεν ίσχυε το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το συγκινητικό μήνυμα των συμμαθητών του 6χρονου

Όλες αυτές τις ημέρες που το αγοράκι δίνει μάχη στο νοσοκομείο, οι συμμαθητές και οι φίλοι του βρήκαν τον τρόπο για να δώσουν κουράγιο στον ίδιο και τους γονείς του. Το νοσοκομείο γέμισε με τις ζωγραφιές τους και το μήνυμα "πάμε Φώτη".

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις