ΕΛΛΑΔΑ. Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, έκανε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, στη συζήτηση των νομοσχεδίων του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τομείς της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.

Συμφωνίας για παραγωγή και προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο κ. Αραχωβίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συμφωνίας για την παραγωγή και προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων, κάνοντας λόγο για «μία μέρα δικαίωσης για τις θέσεις και τη στάση που έχει κρατήσει συνεπώς το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μία συμφωνία που επιβεβαιώνει με ξεκάθαρο τρόπο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξη Τσίπρα, όταν τον περασμένο Μάιο έθεσε με έντονο τρόπο το ζήτημα, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά με μία αντίδραση καθαρά απαξιωτική».

Μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία – Η κυβέρνηση… σφυρίζει αδιάφορα!

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην έντονη ανησυχία που έχει προκαλέσει η μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία της χώρας, επομένως και στον κοινωνικό περίγυρο και τις οικογένειες των μαθητών.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να... σφυρίζει αδιάφορα, διατηρώντας γεμάτα τμήματα με 27 μαθητές, τη στιγμή που οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και πέρσι και φέτος, μιλάνε για “σπάσιμο” των τμημάτων. Υπάρχει μάλιστα οδηγία του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, με αποτέλεσμα τον επιπλέον συνωστισμό και την αυξανόμενη διασπορά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η φετινή κατεύθυνση ορίζει ότι, για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσει το 50% συν 1 των μαθητών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν έχει νοσήσει αποδεδειγμένα το 50% συν 1, σημαίνει ότι η διασπορά έχει φτάσει στο 80% των παιδιών στο Τμήμα. Αυτό πότε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα το καταλάβει, όταν φτάσουν τα κρούσματα σε ποιο επίπεδο;» επέμεινε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αχαλίνωτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

Με αφορμή τέλος τις εξελίξεις στην εταιρία διανομής φαγητού, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην αχαλίνωτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μία κατάσταση που επιδείνωσε ο νόμος Χατζηδάκη με το περίφημο άρθρο 69, «…το οποίο άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα στην απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και κατήργησε τις όποιες δικλείδες είχε η εγκύκλιος Βρούτση που βασιζόταν σε προηγούμενη νομοθεσία.

Εκεί “πάτησε” και η συγκεκριμένη εταιρία, που ευτυχώς με την υγιή αντίδραση της κοινωνίας, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί».

Φέρνει τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Την επόμενη εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, θα έρθει τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της εργασίας και για το «σφράγισμα» των ρωγμών στη νομοθεσία.

«Οι εργαζόμενοι χθες φώναζαν “είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες” κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Διότι οι διανομείς δουλεύουν πολλές φορές κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες που αυξάνουν την πιθανότητα ατυχημάτων.

Δεν είναι μόνο η πίεση του χρόνου που τους ωθεί να κάνουν περισσότερες διανομές για να μπορέσει να βγει ένα μεροκάματο, δεν είναι μόνο ότι τις ημέρες με τις ακραίες συνθήκες προφανώς η κίνηση είναι μειωμένη και το μεροκάματο δεν θα βγει ούτως ή άλλως, είναι και το άλλο.

Είναι ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν τους εξασφαλίζουν καν επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Η παρέμβαση του Σταύρου Αραχωβίτη στην Ολομέλεια

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις