ΠΥΡΓΟΣ. Στα Δικαστήρια Πύργου ντυμένος τσολιάς οδηγήθηκε ο αρνητής – γονέας το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Θανάσης Κατσίμπελης και τη σύλληψή του, για την μη χρήση μάσκας από το παιδί του και μια σειρά γεγονότων.

Η δίκη του «τσολιά» γονέα – αρνητή ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Αλέξανδρος Μαγκότσος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και συνοδεία του δικηγόρου του την ερχόμενη Τρίτη θα παραστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, μίλησε στους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου για το θέμα, όπως επίσης ο Θανάσης Κατσίμπελης και ο δικηγόρος του Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Τι συνέβη

«Δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, είμαι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και θα το κερδίσω το δικαστήριο» είχε δηλώσει ο γονέας.

«Έστειλε πάλι το παιδί του χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα πάλι να εφαρμόσουμε τη διαδικασία του πρωτοκόλλου» αναφέρει από πλευράς του ο διευθυντής.

Το παιδί έμεινε για ώρες απομονωμένο σε μια άδεια αίθουσα, καθώς χωρίς μάσκα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

«Το παιδί του αυτή τη στιγμή είναι σαν είναι σε τιμωρία. Στον ειδικό χώρο και να μην μπορεί να πάει με τα’ άλλα τα παιδάκια. Το παιδάκι είναι τρομοκρατημένο και χειραγωγημένο. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου.

«Το παιδάκι στεναχωριέται γιατί του λένε «εσύ είσαι εδώ μέσα το κρούσμα, εσύ θα μας κολλήσεις όλους». Και το βάζουν σε μια άκρη και παθαίνει ψυχολογικό το παιδί μου», λέει ο πατέρας.

Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως τις δύο προηγούμενες μέρες η μαθήτρια παρουσιάστηκε στο σχολείο της φορώντας κανονικά μάσκα.

«Χτες και προχτές φορούσε κανονικά τη μάσκα και σήμερα απαιτούσε να του χορηγήσουμε ειδική μάσκα FFP2».

Οι αναρτήσεις του πατέρα στα social media ήταν εκείνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, με τον διευθυντή του δημοτικού να υποβάλλει μήνυση και να ζητά την ποινική του δίωξη.

«Με καλεί αστυνόμος, πρόκειται για σύλληψη αυτόφωρο. Δεν υπάρχει θέμα να κάνω πίσω. Εδώ πρόκειται για τη ζωή του παιδιού μου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις