ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΡΑΕ με την οποία εγκρίνεται ο κατάλογος των Επικουρικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Hengas, καθώς και η κοστολόγηση αυτών.

Ειδικότερα η σύνδεση νέων Σημείων Παράδοσης με το δίκτυο διανομής κοστολογείται όπως φαίνεται στη σχετική εικόνα.

Στην περίπτωση κατά την οποία σε κάποια πόλη εγκριθεί η επιδότηση των τελών σύνδεσης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ο Διαχειριστής οφείλει να μεταφέρει την επιδότηση στους Τελικούς Πελάτες που θα συνδεθούν στο δίκτυο διανομής της πόλης αυτής εφαρμόζοντας έκπτωση στα Τέλη Σύνδεσης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Μεγαλόπολη, όπου η Hengas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προχωρά με ταχείς ρυθμούς την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρεται, αναμένεται η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων που προβλεπόταν στις πρόνοιες της πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη. Μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η απόφαση της Αρχής έχει υπογραφεί από τις 5 Αυγούστου 2021 από τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις