ΛΑΚΩΝΙΑ. Να συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας και των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, την Παρασκευή 8 του Οκτώβρη στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του νομού μας να δώσουν μαζικά το παρόν στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα», αναφέρουν από Σωματείο της Λακωνίας.

Και προσθέτουν:

«Για να μπορούμε με ελπίδα να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Για να μην νοιώθουμε ότι είμαστε βάρος στα παιδιά τους. Για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια».

«Κοροϊδία της κυβέρνησης»

Για «κοροϊδία» κατηγορεί το Σωματείο Συνταξιούχων την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των αναδρομικών και συγχρόνως καταγγέλλει για «σκόπιμη παραπληροφόρηση και καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών» τα «φιλικά της ΜΜΕ».

Ειδικότερα υποστηρίζεται:

«Στο μεταξύ, με αφορμή την κοροϊδία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά - ψίχουλα των συνταξιούχων, καταγγέλλουμε τη σκόπιμη παραπληροφόρηση και την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα φιλικά της ΜΜΕ. Όμως, ήρθε η ώρα και φάνηκε ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!”. Αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια για τα αναδρομικά, για τα οποία με επιμονή μιλούσε τόσο καιρό η ΣΕΑ, και συγκεκριμένα:

“Τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015 - 2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους”. Για τα αναδρομικά του νόμου 4670/20 όσων συνταξιούχων έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, η αλήθεια έχει ως εξής:

Όσοι από εμάς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό μας έχει προκύψει "προσωπική διαφορά" (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), η όποια διαφορά προκύψει παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους θα αφαιρείται από το ποσό της "προσωπικής διαφοράς". Το υπόλοιπο της διαφοράς θα παραμένει, αλλά το αναγραφόμενο ποσό που απομένει θα είναι μικρότερο. «Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν”.

Μόνο ένα μικρό μέρος των “παλιών” συνταξιούχων θα λάβει αναδρομικά, και μάλιστα σε πέντε δόσεις!

Στους συνταξιούχους “που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας” έχει ήδη αφαιρεθεί η “προσωπική διαφορά" «και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ' αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο, παρότι έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτοί οι συνταξιούχοι έχουν όλες τις προηγούμενες περικοπές των παλαιοτέρων συνταξιούχων, συν την αφαίρεση της "προσωπικής διαφοράς"».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη καταβλήθηκαν από τον ΕΦΚΑ αναδρομικά ποσά σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους (με 30-40 έτη ασφάλισης), έπειτα από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους με βάση το νόμο 4670/2020, δηλαδή το νόμο Βρούτση. Επομένως τα αναδρομικά για 24 μήνες (εφαρμογή του νόμου από τον Οκτώβρη του 2019) ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 195 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί παρακράτηση φόρου 20%, δηλαδή μόλις 8 ευρώ τον μήνα για κάθε συνταξιούχο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής, και στόχος όλων αυτών που μας βομβαρδίζουν με τα αναδρομικά και τα δικαστήρια είναι να μας διώξουν από το πεζοδρόμιο του αγώνα, που μόνο μέσα από αυτό το δρόμο έχουμε πετύχει να αποκρούσουμε αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά μέτρα και να πετύχουμε λύσεις στα προβλήματά μας».

Χρήσιμες πληροφορίες

Αναχώρηση: Από Σπάρτη με λεωφορείο την Παρασκευή 8/10 (08:00) από Πυροσβεστική - Το κόστος μεταφοράς θα καλυφτεί από την ομοσπονδία.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 6/10, 9 μ.μ:

Τηλ. 2731306750 κιν 6988589289, 6973311811

email: syntaxiouchilakonias@gmail.com

https://www.facebook.com/PensionersLakonia/

Υπογραμμίζεται ότι για την επιβίβαση στο λεωφορείο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα από τα ακόλουθα:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (έπειτα από παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση) ή
  • πιστοποιητικό νόσησης, ή
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις