ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Έγινε η εξαγωγή του πρώτου φορτίου αγουρέλαιου για Ιταλία με τιμή υψηλότερη σε σχέση με πέρσι. Τα περισσότερα αγουρέλαια φεύγουν στο εξωτερικό και κυρίως την Ιταλία.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, «πωλήθηκε η πρώτη ποσότητα αγουρέλαιου του συνεταιρισμού. Μιλάμε για 10 βυτία (300 τόνοι) που έχουν προορισμό την Ιταλία. Η τιμή είναι στα 4,20 ευρώ το κιλό. Είναι μια καλή αρχή σε σχέση με τις τιμές που είχαμε το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά φέτος για το ελαιόλαδο».

Στην Αργολίδα τώρα στη μάχη της ελαιοποίησης αναμένεται σύντομα να μπει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα, με έδρα στην Ερμιονίδα. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Ιωάννης Κοροντίνης, Γραμματέας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Θερμασία Δήμητρα», φέτος έχει καθυστερήσει η παραγωγή ελαιολάδου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ανομβρίας. Στην περιοχή έχει να βρέξει έξι μήνες.

Από την πλευρά του ο κ. Μπατσάκης αναφέρει ότι σοβαρό πρόβλημα έχει και η Λακωνία, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας (π.χ. Δυτική Στερεά, Μεσσηνία κ.α.), όπου υπάρχουν περιοχές που έχει να βρέξει πάνω από έξι μήνες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις