ΠΥΡΓΟΣ. Τα προγράμματα που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) αλλά και νέες χρηματοδοτικές δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα με την ένταξη του Δήμου Πύργου σ’ αυτά, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ και πρώην δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδων, (Διδάκτωρ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τ. Δήμαρχος Πόρου). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Προγράμματα με έντονο κοινωνικό πρόσημο που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, καθώς όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο δήμαρχος Πύργου, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργεί ως μοχλός κοινωνικής προστασίας και στήριξης όλων των στρωμάτων. Αναφέρθηκε διεξοδικά η πορεία των προγραμμάτων που υλοποιεί μέσω της Εταιρείας ο Δήμος Πύργου καθώς και νέα προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τόσο τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και η λειτουργεία των ΚΔΑΠ μεΑ αναπτύχθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, με τον κ. Αντωνακόπουλο να κάνει εκτενή αναφορά στη δημιουργία και λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ «Ηλίανθος» στο Κούβελο.

Επιπλέον συζητήθηκε το πεδίο δράσεων των ΚΟΙΝΣΕΠ και τη συνεργασία αυτών με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ανταλλαγή απόψεων και παραδειγμάτων απ’ όλη τη χώρα, καθώς είναι μια μορφή συλλογικής συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ολοένα κερδίζει «έδαφος» σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε προγράμματα που αναπτύσσει η ΕΕΤΑΑ σε σχέση με τη στήριξη μοναχικών ατόμων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

(φωτό) Από τη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδων. Μαζί τους και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις